Microsoft преследва пират, намира го и го предава на съда

0
44
Microsoft преследва пират


От Microsoft продължават битката с пиратството, този път със съдебен процес.

Делото е срещу неназован нарушител или група от нарушители, които според предварителната информация са активирали над 1000 копия на Windows и Microsoft Office, включително и последната версия Windows 10.

Това е петото дело, която компанията завежда от февруари насам, когато обяви засилена борба срещу пиратството. Те не съобщават името на нарушителя в своите документи пред съда, а го наричат просто John Doe – име, което се използва, за да бъде назовано неизвестно лице или няколко непознати лица.

Според информация предоставена от Computerworld Microsoft са заявили в съда, че виновният е активирал множество копия на Windows Vista, Windows 7, Windows 8/8.1, Windows Server 2008, Windows 10, Office 2010 и Office 2013 с пиратски ключове.

В повечето подобни случаи от Microsoft издирват IP адресите на нарушителите, а след това от съда постановяват на интернет доставчика да предостави информация за тях и тяхната идентичност. В документите по случя се казва, че изследователите на Microsoft са идентифицирали хиляди активации на продукти на компанията от IP адрес 69.92.99.109, което е на интернет доставчика Cable One.

Windows и Microsoft Office винаги са били сред водещите продукти, които страдат в най-голяма степен от пиратство, а Microsoft губи милиони годишно заради нелегалните активации. Windows 10 страда от същите проблеми, но след като той се предлага като безплатен ъпгрейд от Windows 7 и 8, от Microsoft нямат повече намерение да толерират пиратите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Netrunner 20.01. Базиран е на Debian 10.3 Buster