Microsoft пусна нов билд 14366 за Windows 10

0
36


Докато финализират Anniversary Update от Microsoft пуснаха нов билд за Windows 10. Както обикновено новият билд пристига първо при участниците в Insider програмата.

В новия билд 14366 има само две новости, защото е фокусиран главно върху изчистване на бъгове и подобряване на бързодействието.

От Microsoft призовават инсайдърите да гледат внимателно за бъгове, които са пропуснали преди това. Те ще задават специални задачи на потребителите. Новият шеф на Insider отдела Dona Sarkar съобщи, че през следващите четири дни ще пуснат множество задачи във Feedback Hub и всеки ден ще се набляга на различна зона от операционната система.

От Microsoft внимателно ще проверяват резултатите от тези задачи. Целта е потребителите и компанията да работят заедно от този момент до събота и да се получат възможно най-добрите резултати при намирането на бъгове.

Двете новости в новия билд 14366 са добавката за браузъра Edge Office Online, която осигурява бърз достъп до Word, OneNote, Excel, PowerPoint и Sway Online, както и възможността за работа с документи в брузъра.

Windows Store бива ъпдейтнат до версия 11606.1000.43.0 и най-вероятно поправя бъгове, които потребителите са открили по-рано. Имаше проблеми, когато магазинът спираше да работи, забиваше или пък използваше много ресурси, като на моменти ставаше абсолютно неизползваем.

Подобрено е и старт менюто, което, както вече знаем ще е с изцяло променен външен вид в Anniversary Update. Ще е фокусирано предимно на списъка с приложения, ще има собствено „хамбургер меню“, а с днешните промени от Microsoft искат да се убедят, че всеки потребител лесно може да достъпи новоинсталираните приложения, като са подобрили видимостта им.

Прочетете още:  Излезе играта GZDoom 4.0.0 с експериментална Vulkan поддръжка

Билд 14366 също така е наличен и за Windows 10 Mobile. От Microsoft подканят потребителите, които имат възможност да се възползват и да го инсталират, защото са оправени редица бъгове и носи подобрения при бързодействието.

Anniversary Update трябва да пристигне през юли месец както за десктоп, така и за мобилните устройства. Dona Sarkar обяснява, че екипът вече е съсредоточен главно върху бъговете и вече няма да се очакват нови функции, докато не излезе финалната версия.

0/5 (0 Reviews)