Microsoft пусна първия си major рилийз

0
31


Microsoft пусна първия си major рилийз за Windows 10.

От Редмънд ни уверяват, че ъпдейтът ще предложи по-добър пърформънс, по-голяма бързина и съвместимост с хардуер от трети страни, подобрения в много аспекти, драйвъри за устройства и нови приложения, за по-голяма съвместимост с Windows 10, казва Terry Myerson, изпълнителен вице-президент на Microsoft Windows and Devices. Предлагат се и нови възможности насочени към ентерпрайз потребителите. Windows Update за бизнес потребителите ще позволява контролирането по какъв начин ъпдейтите и кръпките ще достигат до крайните потребители, което може да се окаже доста полезно в случаи на проблеми при ъпдейт, което се случи съвсем наскоро, преди два дни, когато пач KB 309787 предизвикваше проблеми с Outlook. Също при бизнес версията ще могат да се контролират и кои приложения могат да се инсталират от Windows Store, като ще може да се поддържа собствен магазин, в който да се предлагат различни комбинации от приложения, според различните профили в компанията.

Ъпдейтът също така предлага Azure Active Directory, където могат да се указват единични потребителски профили, както и настройки за множество устройства, които са с Windows 10. Предлага се и Mobile Device Management, който позволява отдалечено управляване, контролиране и при нужда изтриване на информация и файлове.

Други подобрения са допълнителни възможности за Cortana, както и добавянето на някои поддържани държави: Явстралия, Канада, Япония, Индия.

Ъпдейтът идва и с друга цел. Той се явява нещо като Service Pack, който би трябвало да накара тези потребители и компании, които обикновено чакат подобни ъпдейти, да минат на новата операционна система на компанията. Microsoft използва всякакви начини, за да увеличи дела на Windows 10, който е с доста нисък дял според Netmarketshare. По-нисък дори от дела на неподдържаната операционна система Windows 10.

Прочетете още:  ASUS ROG смартфонът идва този месец в първо в Индия

Windows 10 започва да се предлага и за Xbox от този момент нататък, както и за избрани смартфони, в най-близко време.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments