Microsoft работи върху добяването на панорама на камерата при Windows 10 Mobile

0
50
Microsoft работи върху добяването на панорама на камерата при Windows 10 Mobile


От Microsoft работят върху нова екстра при Windows 10 Mobile, наречена Panorama за Camera App.

Опцията Panorama ще бъде способна да заснеме панорамна снимка в рамките на секунди точно както при Android и iOS.

Новата опция ще е на бутон и само ще изисква от потребителя да разположи телефона във вертикално положение от ляво надясно, за да може да бъде покрит целият ъгъл. Когато панорамното изображение бъде създадено, приложението Camera App ще го запазва автоматично.

За момента тази функция се предлага само при новите телефони Lumia, които идват с Windows 10 Mobile, включително 950 и 950 XL, но се очаква от Microsoft да я пуснат и за телефоните, които първоначално са били с Windows Mobile и след това са ъпгрейднали към новата операционна система.

Подобна функция има своята логика, предвид факта, че от Microsoft инвестираха големи средства и усилия за камерата на новата Lumia.

На времето приложението Nokia Panorama се предлагаше на потребителите на Windows Mobile, но не направи очаквания от Microsoft пробив, нито намери интереса на потребителите, затова сега новата функция ще е вградена в операционната система.

Потребителите в Insider програмата ще получат новата функция Panorama с някой от следващите билдове скоро, докато останалите потребители ще я получат с Anniversary Update през лятото. Остава да видим дали от Microsoft ще я пуснат в близките месеци и за потребителите на Windows Phone, които са ъпгрейднали до Windows 10 Mobile.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Playstation 4 вече може да стриймва игри към компютър или Mac. Ето как да го настроите