Microsoft с нови образователни приложения в Anniversary Update за Windows 10

0
36


От Microsoft днес анонсираха какво още да очакваме в Anniversary Update. Ще обърнат поглед към образованието и учениците.

Освен вече споменатите промени в старт менюто, анимации при Live Tiles и много други интересни ъпдейти и функции, днес се разбра, че идват промени за Office 365, Minecraft, както и за класните стаи на учениците и студентите.

От Microsoft съобщават, че имат намерение да добавят ново [url=https://blogs.windows.com/windowsexperi … ry-update/“ target=“_blank]Set Up School PCs[/url] приложение, което ще помага на учителите да настройват Shared Cart of Devices в класните стаи, където се използват споделени устройства.

За учебните заведения, в които има постоянна IT поддръжка са предвидени ъпдейтнати версии на Windows Imaging и Configuration Designer инструментите, които ще помагат при настройката на споделените устройства. Новото приложение [url=https://blogs.windows.com/windowsexperi … ry-update/“ target=“_blank]Take a Test[/url] пък ще създава браузърна среда, която ще дава бърза възможност за провеждането на стандартизирани тестове.

Приложенията Take a Test и Set Up School PCs ще бъдат налични в Windows 10 Education изданието.

В Windows Store няма отделна секция за образование, но училищната администрация ще може да се възползва от приложения с образователна цел, веднага щом се впишат в системата. Учителите ще могат да се възползват и от бизнес секцията в Windows Store.

Безплатните и платените приложения, които са придобити бизнес секцията на Windows Store, могат да бъдат използвани от обучаващите се, които са регистрирани в онлайн магазина на съответното учебно заведение, като се разпространяват. Приложенията, които са специално разработени за учебни цели от разработчиците също могат да бъдат качени в онлайн магазините на всяко едно учебно заведение, обяснява говорител на Microsoft.

Прочетете още:  Майкрософт обявиха, че ще продължат да правят телефони

Също така има и безплатна добавка за Office 365 Education, която е на разположение в Microsoft Classroom. Тази добавка включва в себе си софтуерни и сервизни компоненти, които могат да бъдат инсталирани от администраторите и вградени в Windows 10.

Услугата Класна стая (Clasroom) има отделни изгледи за учителите и обучаемите и се стреми към един хомогенен и ползотворен учебен процес. Classroom е създадена покра й плъгина [url=https://blogs.office.com/2016/03/08/int … -teachers/“ target=“_blank]OneNote Class Notebook[/url], който от Microsoft анонсираха миналия месец.

Към Clasroom от Micrsoft подготвят и добавка [url=https://sds.microsoft.com/“ target=“_blank]School Data Sync[/url], чиято цел е да синхронизира информацията от Microsoft Classroom към централизираната информационната училищна система по автоматичен начин. В сферата на образованието Microsoft възнамеряват да добавят и приложението [url=https://forms.office.com/“ target=“_blank]Microsoft Forms[/url], с помощта на която по лесен начин ще могат да се създават куизове и обзори. Microsoft Forms е наличен в Office 365 Education от днес.

Съобщава се още, че ще има специално идание на Minecraft, което ще е налично като част от програмата за ранен достъп, започваща през юли – Minecraft Education Edition, която потребителите тогава ще могат да свалят и изпробват безплатно за Windows 10. Minecraft Education Edition ще е налична също така и за Mac OS X El Capitan.

Вицепрезидентът по маркетинг на образованието при Micrsoft, Tony Prophet, казва: „Опитваме се да прпоменим дефиницията за класна стая“.

0/5 (0 Reviews)