Microsoft се готви да стане сериозен съперник на Apple при таблетите

0
20
Microsoft се готви да стане сериозен съперник на Apple при таблетите


Microsoft имат амбицията да настигнат в близките години Apple при таблетите, след като меко казано се провали в опита си при телефоните.

Microsoft и Apple са съперници в най-различни сфери, като компанията от Редмънд дълги години се опитва да настигне своя съперник от Купертино при телефоните и таблетите. И докато първата част от плана с телефоните се провали, то при бизнеса с таблети на компанията се наблюдава прираст.

Линията Surface на Microsoft става все по-успешна, като трябва да се отбележи, че като обща тенденция се забелязва засилването на продажбите на каквито и да е таблети, от което от Майкрософт могат да се възползват.

Според последните прогнози на IDC, Microsoft ще продължи своя растеж при таблетите през идните години, като за пръв път през тази година ще получи дял с двуцифрени стойности. Специалистите по анализи от IDC прогнозират, че е твърде вероятно тази година Майкрософт да достигне 11.3% дял при таблетите.

И въпреки че това е голямо постижение, то е все още доста далеч от стойностите, които бележат съперниците от Android и iOS, които ще продължат да доминират пазара в този ред. За Android вероятните стойности, с които се счита, че ще завършат годината са 66.2, а iOS ще завърши със стойности от 22.4%.

От IDC считат обаче, че растежът на Microsoft при таблетите ще продължи и през следващите години, до 2020-та година, когато ще се доближат доста до iOS и по този начин ще станат претендент за второто място на пазара на таблети.

Според прогнозите Microsoft ще подяждат най-вече пазара на Android, като операционната система на Google ще падне до 57.8%. За iOS специалистите предвиждат, че ще успеят да подобрят своя дял съвсем леко, който през 2020-та година би трябвало да е около 22.9%.

Прочетете още:  RADV Vulkan драйвърът получи Geometry Shader поддръжка

Растежът на Microsoft обаче ще е доста по-голям от този на Apple и ще достигне 19.3%, като по този начин ще се приближи доста близо до тях. В зависимост от това как се развие пазарът, Microsoft могат да отбележат и още по-голям ръст, но, разбира се, от Apple няма да стоят със скръстени ръце и да гледат как дялът на Microsoft расте.

Задават се няколко нови модели на iOS, така че, пазарът с таблети, колкото и да е наситен вече, ще види още една битка между две от най-големите компании в сектора.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments