Microsoft се опитва да патентова Continuum при Windows 10 Mobile

0
40
Microsoft се опитва да патентова Continuum при Windows 10 Mobile


Continuum е една от много важните технологии за Microsoft и не е учудващ фактът, че се опитват да я патентоват.

Това е технология, която цели да унифицира разликите между компютър и мобилно устройство, които са с последната операционна система на компанията от Редмънд Windows 10.

Както съобщават от [url=http://mspoweruser.com/microsoft-applie … um-patent/“ target=“_blank]MSPU[/url] Microsoft са подали заявление за патентоване още през 2015 – та година, август месец, но все още не е ясно дали са получили одобрение или не.

Continuum позволява смартфон, който е управляван от Windows 10 Mobile, да се свърже с компютъра, проектор или телевизор и да донесе същия интерфейс на тези устройства, както на телефона, а благодарение на универсалните приложения, които се адаптират към всяка една резолюция, потребителите ще могат да работят на по-големите резолюции на различните устройства, а посредством USB може да се вържат и мишка, и клавиатура, за още по-голямо удобство.

Технологията Continuum е подобна на разработваната за Linux конвергенция (Convergence) от компанията Canonical, която разработва Ubuntu, но за момента технологията на Microsoft не може дори да се доближи по възможности до Convergence, но, въпреки че Convergence е по-добър, от Canonical нямат ресурса и монопола на Microsoft и потребителите явно отново ще трябва да се задоволят с по-нискокачествената технология, която на всичкото отгоре трябва и да се заплати.

Към момента Continuum се предлага само за устройства, които са с Windows 10 Mobile като Lumia 950 и 950 XL, но от Microsoft потвърдиха, че в близките месеци ще има и нови поддържани устройства. За новите устройства няма да е задължително да са произведени от Microsoft и ще бъде позволено и на производители от трети страни да произвеждат телефони, които поддържат Continuum, като Elite X3 на Hewlett-Packard например.

Прочетете още:  IBM заменя Windows с Mac
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments