Microsoft се приготвят за Anniversary Update с анонсирането на някои функции

0
39
Microsoft се приготвят за Anniversary Update с анонсирането на някои функции


Anniversary Update ще донесе множество подобрения и нови функции за десктоп компютрите и мобилните устройства с Windows 10.

От Microsoft искат никой да не изпусне и една от новостите. Затова те започнаха серия от анонси, където показват различни функции.

От Редмънд използват своя официален блог, за да обърнат внимание на важни според тях нововъведения, които ще дойдат с Anniversary Update и първата функция, на която наблягат е Action Center.

Самият Action Center ще получи големи подобрения с идващия ъпдейт, ще дава повече информация и ще е по-добре интегриран в операционната система.

От Microsoft съветват потребителите, които използват Cortana да се впишат със своите Microsoft акаунти, за да могат да използват новия Action Center пълноценно и да получават нотификации за най-различни неща и задачи, включително и напомняния и ъпдейти по любими теми.

При Anniversary Update Action Center вече може да получава нотификации от по-голямата част от приложенията в магазина, защото те са получили поддръжка за тази функция. Microsoft Edge може да показва нотификации от интернет за редица сайтове.

От Microsoft също така напомнят, че с ъпдейта потребителите най-сетне ще могат да имат нотификации от телефона на компютрите си с помощта на Cortana. Тази функция ще работи както на Android, така и на Windows 10 Mobile устройства. За да работи тази функция обаче потребителите ще трябва да са вписани със своя Microsoft акаунт навсякъде, където има стартирана Cortana.

Допълнително ще бъде възможно настройването на приоритетни нотификации в Action Center, тихи нотификации, избиране на максимален брой обекти, които да се показват. Anniversary Update ще е наличен за всички през юли месец.

Прочетете още:  Ubuntu получава по-гладко видео възпроизвеждане в Chromium с VA-API хардуерно ускорение
0/5 (0 Reviews)