Microsoft се съгласи да дава мъничко информация на потребителите за ъпдейтите

0
24
Microsoft се съгласи да дава мъничко информация на потребителите за ъпдейтите


От Microsoft се съгласиха все пак да дават някаква информация за ъпдейтите, но е твърде малко.

След като през август месец, през миналата 2015 – та година от Редмънд обявиха, че ще дават информация само за „значителните“ ъпдейти, беше създадена страница, в която се дава минимална информация за това какво се съдържа в ъпдейтите, когато те излизат.

Това не е толкова огъване към исканията на потребителите, колкото някаква надежда, че цялата вълна на недоволство по казуса ще отшуми.

Говорител на Microsoft заяви:

След като разгледахме мненията на потребителите относно този проблем, ние се вслушахме в тях и решихме да създадем нова система за съобщаване на ъпдейтите. Днес ние пуснахме сайт, в който ще се дава информация за всеки един от ъпдейтите и той ще служи като архив за историята на ъпдейтите и тяхното издаване.

Всичко това звучи добре, но подробностите около ъпдейтите са крайно недостатъчни и неясни. Срещаме обяснения от рода „Поправя някои проблеми при Internet Explorer 11, Windows UX, таскбара, Windows 10 Mobile и браузъра Edge“ или пък „Поправя проблема при Edge, където в режим private сърфиране, се кешират посетените интернет адреси“.

Хората, които се чувстват засегнати от отношението на Microsoft относно тяхната определено агресивна политика за налагане на ъпдейти и прилагане на всякакви начини тихомълком да се инсталира Windows 10, на колкото се може повече машини, ще забележат, че няма никаква информация за подобни ъпдейти. Подобна информация е премахната от ъпдейтите и те изглеждат като съвсем невинни поправки.

„Съдържателна“ информация съдържат и последните два ъпдейта от днес за Windows 7, Windows 8 и Vista – [url=https://support.microsoft.com/en-us/kb/3135173“ target=“_blank]KB3135173[/url] и [url=https://support.microsoft.com/en-us/kb/3135174“ target=“_blank]KB3135174[/url]. За тях от Microsoft ни дават особено ценната информация, че покриват някои „ключови промени“.

Прочетете още:  Файл събира вашите пароли и имейли от Windows 8 насам

Може ли въобще някога да се вярва на Microsoft? С този ход, колкото да замажат очите на потребителите си, те отново доказаха, че не се съобразяват с монополното си положение и правят каквото си поискат, без въобще да се интересуват от мнението на потребителите си, третирайки ги като обикновени пионки и дойни крави за пари.

0/5 (0 Reviews)