Microsoft ще показват повече реклами в новото старт меню в Windows 10 Redstone

0
26
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


От Microsoft възнамеряват да предлагат повече реклами в идващия ъпдейт за Windows 10 Redstone.

Както вече съобщихме преди време, Microsoft преработват основно старт менюто в Windows 10 Redstone, като главната им цел е да го направят по-удобно за потребителите, които пък от своя страна не са доволни от новите промени.

Оказва се, че една от промените ще бъде и за броя на показваните препоръчани приложения. Към момента бройката е ограничена до пет приложения, като по този начин от Microsoft се опитват да генерират трафик към Windows Store, към който няма особен интерес, както от разработчици, така и от потребители.

След промените, които идват в Windows 10 Redstone обаче, бройката на рекламираните приложения ще се вдигне от 5 на 10, съобщиха самите Microsoft на конференцията WinHEC.

Microsoft ще показват повече реклами в новото старт меню в Windows 10 Redstone 3

Както може да се види на снимката, оцветеното със зелено пространство ще се заема от реклами на приложения, което е една доста голяма част от старт менюто и е едно от първите неща, които потребителите на Windows 10 виждат при стартиране на операционната система.

Първите подобни реклами се появиха малко след ноемврийския ъпдейт и множество потребители бяха недоволни, че виждат реклами на компютрите си. От Microsoft обясняват, че тези реклами са там, за да покажат на потребителите си Windows Store, където те ще се запознаят с висококачествени и полезни приложения. Съобщават също, че рекламите ще се показват според географското местоположение и ще се сменят през определено време.

Ние всъщност вече обяснихме каква е целта на Microsoft, така че отчитаме това тяхно изказване като поредната демагогия и корпоративни раздумки.

Прочетете още:  Излезе Mesa 17.1.5 с още повече подобрения за видео драйвърите

Засега все още има начин тези реклами да бъдат спрени. Потребителите трябва да отворят Settings->Personalization->Start->Occasionally show suggestions in Start.

0/5 (0 Reviews)