Microsoft ще промени коренно Skype

0
39
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


От Microsoft анонсираха, че съвсем скоро ще издаде preview версия на Skype Universal Windows Platform или накратко Skype UWP.

От Microsoft явно са решили коренно да променят нещата при Skype и както вече съобщихме спират поддръжката на Skype при смарт телевизорите. Сега са решили да променят изцяло и приложението като направят една универсална програма за всички устройства.

Разбира се, новата версия ще бъде спусната на участниците в Insider програмата. Тези потребители се явяват като тестъри на ранни версии на различни приложения и нови билдове за Windows 10 и ще могат да изпробват и новата версия на Skype на компютър и таблет през следващите седмици.

От Microsoft казват, че няма да се наложи да чакат дълго, като засега обаче тази версия няма да я има за Windows 10 Mobile, но и тя се очаква да се появи скоро.

От Редмънд твърдят, че са си научили урока от предишната есен, когато беше пусната preview интеграцията на Skype, когато имаше много оплаквания от потребители. Основните от тях бяха за неудобство при работа на големи екрани при таблети и хибридни таблети, както и при десктоп монитори. От Microsoft обещават, че тази версия ще се пребори с този проблем.

Те обещават още и приятен интерфейс, опростен изглед на приложението, както и премахване на дублиращи се менюта и функции, а глобалните менюта ще бъдат в единично меню Settings, като обещават и за контекстни менюта.

В първата версия на Skype UWP потребителите ще могат да се логват с Microsoft акаунт, да линкват Skype ID, да виждат своите контакти, с възможност за извикване на чат функцията, обаждане на единични абонати, вземане на участие в групови чатове, както и изпращането на снимки.

Прочетете още:  Entroware пуснаха Zeus - мощен, компактен лаптоп, с Ubuntu

Също така ще има емотиконки, както и emoji и ще може да се наблюдава какво пише другият човек по чатовете.

Както и сами виждаме, в първото издание на Skype UWP възможностите са по-скоро основни, но е ясно, че все повече опции ще идват с всяка една нова версия. От Microsoft обещават, че в следващите версии ще се появи възможността за създаване на групи, използване на group messaging, видео разговор, споделяне на екран, осъществяване на видео съобщения и споделяне на файлове.

Друга задача, която са си поставили от Microsoft е да направят програмата лека и надеждна.

0/5 (0 Reviews)