Microsoft спира Skype при телевизорите

0
50
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


От Microsoft обявиха, че спират поддръжката за Skype при смарт телевизорите през юни тази година и след обявената дата вече няма да има ъпдейти за приложението.

От Редмънт обясняват, че ще се фокусират върху версиите за други устройства и че не виждат никакъв смисъл да продължават да поддържат Skype за телевизори, защото повечето потребители отдавна са инсталирали приложението на мобилните телефони, на таблетите и на десктоп компютрите.

„През 2010-та година Skype, в сътрудничество с няколко производители на телевизори, донесе вълнуващо преживяване в хола. В същото време обаче през годините се промени начинът, по който потребителите използват Skype, като повечето вече го използват през своите мобилни устройства, дори и в хола“, казват от Microsoft.

„Ние искаме да обърнем внимание на версиите за платформите, които са търсени от нашите потребители и именно поради тази причина решихме да фокусираме нашите усилия в други сфери, но ще се опитаме да запазим функционалността на Skype за телевизорите възможно най-дълго“, уточняват от софтуерния гигант.

Въпреки, че поддръжката спира, това не означава, че няма да можете да използвате Skype. От Microsoft обясняват, че всичко е в ръцете на производителя на вашия телевизор, като те ще решат дали да премахнат Skype или да го оставят за още известно време.

Това означава, че ако имате вече инсталиран Skype на вашия телевизор и производителят не го премахне, ще можете да продължите да го използвате точно както преди, просто няма да получавате ъпдейти за него. Това ще продължи до момента, в който всички решат да го премахнат, поради съображения свързани със сигурността.

Прочетете още:  Излезе Proton 5.0-1 с актуализиран DXVK и важни поправки
0/5 (0 Reviews)