Microsoft Teams дойде официално за Linux

0
505
Microsoft Teams идва при Linux

Приложението Microsoft Teams беше официално издадено за Linux.

След като преди около два месеца от Майкрософт потвърдиха, че работят активно върху нейтив версия на Microsoft Teams за Linux, сега от компанията спазиха своето обещание и първото издание на приложението вече е факт.

Місrоѕоft Теаmѕ e coфтyep зa гpyпoв чaт, oбмянa нa фaйлoвe, видeo paзгoвopи, пpeдвидeн зa eĸипи в ĸopпopaтивнa cpeдa и ce пpeдлaгa ĸaтo чacт oт oфиc пaĸeтa Оffісе 365 нa Maйĸpocoфт.

До момента Linux потребителите имаха достъп до уеб приложението, което се използва в интернет браузър, а също така и до неофициално десктоп приложение, което използва Electron като обвивка за уеб приложението, налично за повечето Linux дистрибуции, също и под формата на Snap пакет.

Сега обаче използването на неофициални приложения приключи и първото официално нейтив издание на Місrоѕоft Теаmѕ за Linux е тук, предлагано като .deb и .rpm пакети, съобщава Alex от Teams Engineering екипа.

Това означава, че ако използвате актуална версия на Ubuntu или Mint, а може би и Debian (трябва опитате поради остарелите библиотеки, с които идва тази дистрибуция) вече можете да инсталирате Teams от .deb пакета от команден ред или с дабъл клик върху пакета.

Потребителите на Redhat, CentOS, Fedora и подобни могат да инсталират клиента от .rpm пакета. Потребителите на Arch Linux могат да използват teams от AUR. Актуалната към момента версия е Teams 1.2.00.32451 и приложението е налично само в x64-битов вариант. 32-битов вариант не е наличен и не се предвижда такъв.

Прочетете още:  KDE Plasma идва с настройка за скрол бързината, подобрения при отдалечения достъп и още

След като инсталирате Teams за Linux и внесете своите креденшъли, ако сте инсталирали пакета за инсайдъри, ще бъдете препратени към страница, в която да помолите да бъдете включени в малкия екип от инсайдъри, за да можете да използвате клиента.

5/5 (1 Review)