Microsoft Teams идва при Linux

2
208
Microsoft Teams идва при Linux

Microsoft Teams идва при Linux като нейтив приложение, това беше потвърдено от Майкрософт.

Microsoft Teams е софтуер за групов чат, обмяна на файлове, видео разговори, предвиден за екипи в корпоративна среда и се предлага като част от офис пакета Office 365 на Майкрософт.

Към момента Microsoft Teams се предлага официално за Windows и macOS, но не се предлага за Linux. Както винаги обаче Linux общността и сега е намерила решение и Microsoft Teams се използва безпроблемно и на тази операционна система чрез Electron обвивка и се предлага като Snap пакет, а също така е наличен и в AUR. Това обаче води до липса на някои функционалности.

Microsoft Teams е наличен и като уеб приложение и той може да бъде използван независимо от операционната система, но по този начин потребителите трябва да държат постоянно отворен своя интернет браузър, а ако дори го затворят за момент, може да изпуснат важно съобщение от член на екипа, в който работят.

В опита си да се конкурират с приложението Slack, което предоставя и Linux нейтив поддръжка, от Майкрософт потвърдиха, че Microsoft Teams идва при Linux и всъщност и по този проект вече се работи.

Това става известно от отговор на инженер от Майкрософт, който отговаря на потребителско запитване. Потребителят обяснява, че неговият екип използва Slack, защото той има Linux поддръжка, а липсата на Linux поддръжка при Microsoft Teams може да доведе до отлив на клиенти за Майкрософт.

Интересен е фактът, че въпросът е зададен през 2016-а година, а инженер на Майкрософт отговаря чак сега:

Знаем, че много от вас очакват Teams клиент за Linux и сме щастливи да ви уведомим, че работим активно по него. Очаквайте повече информация“.

Прочетете още:  Майкрософт отвори Insider програма за Skype

В последно време Майкрософт започнаха да предоставят много от своите приложения и за Linux, което доказва за пореден път развитието на тази операционна система като една много добра алтернатива и на десктоп фронта.

С нарастването на броя на потребителите ще има и все по-голямо търсене на приложения, а разработчиците ще бъдат принудени да ги предоставят, както се случва конкретно и с Microsoft Teams.

Засега не е известно кога ще бъде налична официалната версия на Linux клиента.

5/5 (1 Review)
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

И сигурно както винаги е със затворен код, което означава следене на поразия…