Microsoft твърдят, че Edge пести с до 70% повече батерията от Google Chrome (видео)

0
25
Microsoft твърдят


Въпреки нарастващият брой на потребителите, които използват Windows 10, браузърът Edge все още е на опашката по потребление.

От Microsoft се опитват го представят в добра светлина и издадоха официален репорт, в който се посочва енергийната ефективност на Edge.

Той направи своя дебют в Windows 10 и от Редмънд се надяват все повече потребители да му обърнат подобаващото внимание. В своята официална документация от компанията твърдят, че браузърът пести 70% повече батерия отколкото Google Chrome.

Екипът, който е направил измерванията е публикувал блог, където се обяснява в детайли как са били проведени тестовете, какви са били критериите, както и информация за това как са били модифицирани системите, за да може да се осъществи измерването.

Предоставяме ви видео, в което се сравняват различни браузъри при стрийминг на видео:

Очевидно в случая Microsoft не са безпристрастни в даването на оценката си и лично ние не им вярваме на 100%, но различни тестове в интернет, например от [url=http://blog.getbatterybox.com/which-bro … s-firefox/“ target=“_blank]BatteryBox[/url], наистина сочат че Google Chrome потребява много енергия дори и на Mac OS X.

Преди години от Google оправиха един от проблемите, в които браузърът не позволяваше на машината да използва енергоспестяващите си режими, но е ясно, че в браузъра има още купища проблеми, които го правят тежък за по-слаби машини и в същото време враг номер едно на батерията.

Microsoft твърдят, че Edge пести с до 70% повече батерията от Google Chrome (видео) 3

В днешно време, когато буквално всеки един потребител използва интернет браузър, е много важно той да е лек и пестелив на ресурси. Обратно, при Google Chrome главната цел винаги е била скоростта и това се отразява върху неговата енергоефективност. Не е трудно всеки един потребител да потърси в интернет различни тестове, които наистина показват, че той изразходва най-бързо батерията, например като този и този.

Прочетете още:  Вашият Android телефон ви следи дори и когато функциите за определяне на местоположението са изключени

Видно е, че подобни тестове и резултати не правят никакво впечатление на разработчиците на Google Chrome, предвид неговите водещи позиции на пазара. От няколко години той води над главния си съперник Mozilla Firefox и докато това не се промени по някакъв начин, е твърде вероятно никога да не видим промени в насока енергоефективност.

0/5 (0 Reviews)