Microsoft за рекламите на лок скрийна – просто искаме да помогнем на потребителите.

0
57


Както наскоро съобщихме, от Microsoft решиха да пускат реклами на локскрийна в Windows 10, като препращат потребителите в магазина, за да купуват игри и приложения.

Подобни стъпки, съчетани с всички други трикове за преминаване към Windows 10, могат да откажат много потребители от миграцията към новата операционна система.

В изявление от страна на Microsoft се казва следното:

С излизането на Windows 10 Home през юни месец 2015 – та година, ние направихме много промени и подобрения на Windows Store, за да подобрим намирането на приложения, подобрихме предлагането на приложения при Lock Screen и старт менюто. Съдържимото, което ще се показва при тях е за да помогне на потребителите да научат и открият нови приложения и да подобрят преживяването си с Windows 10. Потребителите могат да изключат тази опция.

Интересно е, че след като тази „услуга“ е имплементирана през лятото на 2015 – та година, тя се появява чак сега. Реклами в старт менюто се предлагат отдавна, но защо отне толкова много време, за да се появят и на Lock Scrren – а?

Както и да е, всеки потребител може да блокира досадните реклами, стига да знае как. Как става това вече публикувахме в наш материал, където операцията по изключването е обяснена подробно.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Всеки компютър преди 2019 е уязвим към Thunderspy атаката