Момиче умря от експлодирал смартфон

2
141
Нови батерии за смартфоните ще ги предпазват от експлозия

Момиче загина в съня си, след като нейният смартфон експлодирал докато се зарежда.

Момичето е починало вследствие на експлодиралия смартфон, който се е зареждал близо до нея. Инцидентът е станал в град Бастобе Казахстан. Както съобщават от New Zealand Herald, момичето е на 14 години и се казва Алуа Азеткизи Абзалбек.

На следващия ден тийнейджърката била открита мъртва и се предполага, че преди да заспи тя е слушала музикана смартфона си. Полицаите са намерили близо до нея смартфона ѝ, който все още е бил включен към мрежата, за да се зарежда.

Властите са установили сериозни наранявания по главата на момичето, от които то е починало моментално след възникналата експлозия. Към момента не се съобщава какъв е моделът на телефона, но криминалистите смятат, че той е избухнал в ранните часове на деня поради прегряване.

Въпреки че мобилните телефони имат функция за спиране на подаването на електричество при пълно зарежданена батерията, очевидно понякога се случват инциденти, които могат да нанесат сериозни щети.

В опит да се предотвратят такива инциденти учените усърдно работят за създаването на батерии, които не експлодират. Специалистите от Oak Ridge Laboratory работят върху батерия, която няма да екслодира при удар и прегряване, като ефектът ще се постига с електролит, който се втърдява.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Новата версия на Firefox 52.0 позволява изпращане на табове
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

Ако смартфонът е бил някоя куче марка, не се учудвам…