Мониторът Samsung CH711 се цели в игровата ниша

0
39
Мониторът Samsung CH711 се цели в игровата ниша


Новият геймърски монитор Samsung CH711 е извит и използва quantum dot технологията.

Опитвайки се да са винаги на върха при извитите монитори, от Samsung преди малко разкриха детайли около новия си монитор CH711, чиято цел е да привлече геймърите.

Мониторът е извит и използва quantum dot технологията, която е специална разработка на Samsung. Новото устройство ще бъде представено в началото на януари на CES 2017.

Размерите, в които ще се предлага Samsung CH711 са 27 и 31.5 инча, с резолюция от 2560 x 1440 и ъгъл на видимост от 178 градуса.

Дизайнът е стегнат и всички кабели могат да бъдат прибрани в стойката на монитора, която също може да се регулира, като дава възможност мониторът да може да бъде завъртан и вертикално, което малко губи смисъл, предвид извития дизайн.

Към момента се счита, че OLED дисплеите предлагат по-високо качество и по-богати цветове от quantum dot дисплеите, но от Samsung постоянно подобряват технологията и твърдят, че качеството ще е почти същото. За сметка на това OLED има проблеми с инпут лага, проблем, с който quantum dot се справя много по-добре.

Засега не се дава информация относно това колко бита е матрицата и дизайнерите, които са решили да си купят новия монитор на Samsung ще трябва да изчакат, за да разберат дали матрицата е 8 или 10-битова. Също така липсва информация за наличието на Nvidia G-Sync или AMD Freesync.

Можем да се надяваме, че информацията относно липсващите детайли, както и цената, ще станат известни на предстоящия CES 2017.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Ubuntu 14.04.6 LTS с поправка за APT уязвимост