Mono ще донесе поддръжката при Vulkan за C# и .NET

0
47
Mono ще донесе поддръжката при Vulkan за C# и .NET


Това ще се случи под чадъра на Mono, който е оупън-сорс проект и е базиран на .NET framework, позволявайки на разработчиците кросплатформеност.

За C# разработчиците, които искат да се възползват от новата технология на Khronos Group за високопроизводителното графично API Vulkan, това вече ще е възможно посредством Mono.

Новият проект се нарича VulkanSharp и е тук, за да донесе поддръжка за още един програмен език за Vulkan. Главната задача на VulkanSharp е да донесе поддръжка за C# / .NET при Vulkan API или така наречените „bindings“.

При програмирането bindings представлява свързването на различни по вид библиотеки, които правят един вид мост между различни програмни езици и прави възможно използването на библиотеки, които са създадени на един език, да могат да се използват и да работят и за друг.

VulkanSharp се развива от разработчиците на Xamarin, сред които са и Jonathan Pryor и Radek Doulik. Хранилището на VulkanSharp беше създадено преди две седмици от Miguel de Icaza.

Фактът, че именно от Xamarin разработват проекта и са заинтересовани от поддръжка на C# / .NET при Vulkan не е изненада, като се има предвид, че Vulkan е кросплатформен и се очаква, че ще бъде използван масово при следващото поколение игри и приложения за Andoroid, което е главният фокус на Xamarin.

За потребителите, които са заинтригувани от проекта, могат да посетят хранилището на VulkanSharp.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Антивирусът Webroot маркира системни файлове на Windows като опасни
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments