Може би Mozilla Firefox ще събира повече информация

0
21
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM


Разработчиците от Mozilla обмислят дали да не добавят функция, която да позволи повишено събиране на информация.

Опцията може да бъде включена по подразбиране, а ако потребителите не са съгласни с условията ѝ, ще могат да я изключват.

Данните ще се събират диференциирано и има гаранции, че всичко ще се събира анонимно, като разработчиците гарантират, че поверителността на потребителите няма да бъде засегната по никакъв начин.

Georg Fritzsche от Mozilla обяснява, че данните, които ще бъдат събирани, ще помогнат за подобряването на браузъра и ще включва и най-често посещаваните сайтове, а също така и сайтовете с Flash съдържание.

Диференциираната поверителност, която от Mozilla възнамеряват да използват е от отворения проект на Google RAPPOR и засега резултатите от проведените симулации са много обещаващи, обяснява още Fritzsche.

RAPPOR вече се използва от редица компании, за да могат да подобряват продуктите си, включително и от самите Google при техния браузър Google Chrome.

В момента от Mozilla планират да проведат изследване върху това как би работила цялата система и казва, че ще има нужда от мнението на потребителите.

Изследването ще започне в средата на септември и ще събира данните за домашната страница на определена група от потребители.

„Това не е типът информация, която сме събирали преди и е нещо ново за Mozilla. Именно поради тази причина засега експериментираме с проекта и имаме нужда от потребителско мнение.“

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Playstation 4 вече може да стриймва игри към компютър или Mac. Ето как да го настроите