Mozilla Firefox 58.0 отново идва с големи промени

0
29
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

След въвеждането на големите промени при версия 57, позната още като Firefox Quantum, разработчиците от Mozilla продължават усилено да разработват нови функции по техния интернет браузър.

В новата версия на Firefox 58.0 също има промени, които водят до повишаване на скоростта, под формата на WebAssembly актуализации. Това е голяма промяна, която позволява компилирането на кода още докато той се сваля, като тази функция е подпомогната и от друга голяма промяна – двуредов компилатор, който компилира кода със зашеметяващите от 10 до 15 пъти по-бързо, отколкото досега.

Mozilla Firefox 58.0 отново идва с големи промени 3

Според тестовете, които са проведени от Mozilla, новата версия 58.0 може да компилира WebAssembly код със скорост от 30 до 60 MB, което многократно е по-бързо от скоростта, с която се свалят пакетите и биват доставени до браузъра. Тази скорост на компилиране осигурява изпълнението на кода веднага щом той бъде свален, което носи и повишаване на бързодействието.

При днешните високи скорости на интернет, мрежовата свързаност вече не е ограничение. Като ограничение се явява процесорът на компютъра и основната нишка. Разработчиците на Firefox са направили при новата версия така, че товарът да се сваля от основната нишка, като процесорът вече може да се използва по възможно най-подходящия начин.

Това се осигурява от WebAssembly, който позволява декодирането и компилирането да се прехвърлят и на други нишки. Самото декодиране на WebAssembly от своя страна е много по-лесно, отколкото парсването на JavaScript.

Новата версия на Mozilla Firefox можете да свалите от нас или от официалния сайт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Още една крачка към евтини SSD - Тошиба предлага нов евтин, бърз и издържлив модел