Mozilla Firefox 61.0 идва с още подобрения и нови функции

0
35
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Новата версия на интернет браузъра Mozilla Firefox 61.0 вече е налична на FTP сървърите на Mozilla, като предстои днес да бъде обявена официално. Може би най.значимата промяна в тази версия са подобрените Quantum CSS, които трябва да предоставят още по-бързо рендиране на страниците благодарение на списъци със задържане, като парсирането на Quantum CSS се извършва паралелно.

Допълнително е подобрена тъмната тема, подобрена е поддръжката за WebExtensions, които по-лесно да крият и управляват табовете, подобрена е скоростта при превключване на табовете при Linux и Windows, суб FTP ресурсите вече се блокират при HTTP и HTTPS страниците, OpenSearch разширенията се инсталират по-бързо, направени са различни промени по настройките и най-различни други подобрения.

В Mozilla Firefox 61.0 идва и една нова функция, наречена Accessibility Inspector. Както подсказва и името, това е функция, която дава информация на потребителите за наличността на помощни технологии за хора с увреждания в интернет страниците. С помощта на Accessibility Inspector потребителите ще могат да получат информацията дали сайтът, който посещават в момента предоставя тези технологии на добро ниво.

Ако искате да свалите Mozilla Firefox 61.0 още сега и не можете да изчакате официалния анонс, можете да направите това от официалния FTP сървър на Mozilla. За потребителите на Linux предоставям директен линк тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  How to: Ето как драстично да намалим времената за компилиране при Arch Linux от AUR или при ръчно компилиране при други дистрибуции