Mozilla Firefox прави следващата стъпка за премахване на Flash Player

0
47
Mozilla Firefox прави следващата стъпка за премахване на Flash Player


Като част от кампанията по премахването на NPAPI приставката във Firefox, разработчиците от Mozilla открито заемат враждебна позиция срещу Adobe Flash.

След имплементирането на технологии като WebAssembly, WebGL 2.0 и SharedArrayBuffer, Flash съдържанието вече по подразбиране преминава към click-to-activate състояние при Firefox Nightly, което означава, че Adobe Flash няма да бъде активен и потребителят ще трябва да го разрешава, когато е необходим.

Засега плановете на компанията са постепенно да прокарва промяната в Beta и Release каналите при Firefox 55. Уеб сайтовете биват съветвани да изоставят Flash, за да предоставят на потребителите си възможно най-добри услуги.

Тук трябва да споменем, че ще бъде възможно Flash да се зарежда само при страници, които използват HTTP или HTTPS протоколите, а FTP качването на файлове няма да се допуска.

Firefox беше най-толерантния към Flash браузър, след като от Google още от миналата година имплементираха промяната за блокиране на Flash по подразбиране, а това направиха и Майкрософт при техния браузър Edge.

Много уеб разработчици обаче продължават да разчитат на Adobe Flash, като от FedEx дори предлагат $5 на своите клиенти, за да инсталират Flash.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изтекоха данни за Surface Mobile на Майкрософт