Mozilla Firefox започва тестването на VPN услуга

0
902
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

От Mozilla започват да тестват VPN услуга в интернет браузъра Firefox за потребителите от САЩ от днес, събщава немският сайт soeren-hentzschel. При евентуален успех това ще е вторият браузър, който предлага вградена VPN услуга след Opera.

Разликата с Opera обаче е, че при Firefox ще се използва VPN услуга от трети страни, като от Mozilla са се спрели на разработчиците на ProtonVPN от компанията Swiss VPN.

Новата VPN услуга ще даде на потребителите високо ниво на сигурност, ще ги защитава от несигурни връзки, опасни сайтове, недоверени мрежи – всички ползи, които носи технологията VPN.

Mozilla Firefox започва тестването на VPN услуга 5

При подходящи условия потребителите ще получават съобщение в браузъра, което ще ги уведомява например, че използват несигурна безжична мрежа и ще ми бъде предложено да използват ProtonVPN, който ще ги защити и ще осигури сигурна интернет връзка и пълна поверителност.

Mozilla Firefox започва тестването на VPN услуга 6

Подобно съобщение обаче може да раздразни повечето потребители, още повече, че се оказва, че услугата е платена и струва $10 на месец. Също така добър ход би било от Mozilla да разработят своя VPN услуга вместо да се доверяват на услуга от трети страни, което невинаги се възприема с пълно доверие от хората.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Учени разбиха най-дългия криптиран RSA ключ