Mozilla работят върху браузър, който се управлява с глас и се казва Scout

0
68
Mozilla работят върху браузър

От фондацията Mozilla, която разработва известния браузър Mozilla Firefox изглежда, че работят върху нов браузър, който ще се контролира гласово. Информацията изтече от San Francisco All Hands, откъде разбираме, че браузърът ще се казва Scout и ще позволява на потребителите да го използват без нуждата от клавиатура, тъчскрийн, мишка или подобно устройство за управление.

С гласовото управление ще могат не само да се отварят страниците, но те ще могат да бъдат скролвани, а при нужда дори и да бъде изчетено съдържанието, за да могат повече от един човек да се запознаят с него. Освен за по-мързеливите потребители, Mozilla Scout ще е особено полезен за хора с двигателни и зрителни проблеми.

Засега не са ясни повече подробности около новия браузър, защото той е в ранен етап на разработка и тепърва ще трябва да се дискутират важни проблеми като необходимите архитектура и компоненти за гласовата платформа, както и техните възможности, които ще бъдат необходими, за да отговарят на условията. Разработчиците ще трябва да се съобразят и с ограниченията на съществуващите към момента платформи.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Paint получава нови функции в Windows 10 (видео)