Mozilla ще добави поддръжка за Windows Hello при Firefox 66

0
37
Mozilla ще добави поддръжка за Windows Hello при Firefox 66

От Mozilla съобщиха, че смятат да имплементират поддръжка за услугата Windows Hello в техния интернет браузър Firefox, която представлява API за уеб удостоверяване без парола. Посредством Windows Hello потребителите на Windows 10 могат се вписват в уеб сайтове, които поддържат WebAuthn без да използват парола, а удостоверяването се осъществява посредством физически ключове за сигурност.

От фондацията възнамеряват да предлагат новата услуга във Firefox версия 66.0, след като преди три месеца J.C. Jones обяви тези намерения за пролетта и ето, че срокът е спазен. Ако използвате Windows Hello за вписване във вашето Windows устройство било чрез лицево разпознаване, пръстов отпечатък, PIN или FIDO2, то лесно ще можете да се впишете към услугите на Майкрософт и чрез Firefox 66. По този начин услугата вече е налична при интернет браузърите Firefox, Microsoft Edge и Google Chrome.

Поддръжката на Windows Hello API според думите на J.C. Jones се е наложила, защото WebAuthn вече не работи при Windows Insider билдовете, а причината е че съвместимите ключове за сигурност вече не са на разположение последством USB HID и u2f-hid-rs [1] ще спре да поддържа Windows 10+. Поради това обстоятелствата налагат разработчиците на Firefox да преминат към Windows Hello API, за да могат потребителите да използват уеб удосотоверяване без парола.

В този случай лицевото разпознаване и сензорът за пръстови отпечатъци ще могат да бъдат използвани за свързване към услуги като Office 365, OneDrive и Outlook.com.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone 8 Plus се разлепва при зареждане