Mozilla ще премахне скритото флаш съдържание и рекламното проследяване във Firefox

0
39
Firefox


От Mozilla затягат все повече примката около Adobe Flash съдържанието в интернет.

В близките месеци браузърът Mozilla Firefox ще блокира автоматично невидимото флаш съдържание, което се зарежда със страниците и не се вижда от потребителите.

Това ще предпази сърфиращите в интернет потребители от сайтове, които зареждат скрити зловредни флаш файлове, които правят опити да заразят компютъра или други злонамерени действия.

От Mozilla възнамеряват да спрат и съдържанието, което безсмислено изтощава батерията, както и автоматично да блокират флаш скриптовете, които се използват за рекламно проследяване и за наблюдение от страна на различни сайтове върху това дали рекламите са блокирани или не.

Всички тези промени се предвиждат в ъпдейт за следващата 2017-та година. След това, при наличието на флаш съдържание, потребителите ще трябва да цъкнат на него, за да потвърдят, че искат да го видят.

Всички сайтове биват приканвани да заменят своето флаш съдържание с HTML5 колкото се може по-скоро. Според Mozilla техният браузър е започнал да крашва много по-рядко, откакто сайтовете използват предимно HTML5.

От Mozilla не са сами в битката срещу Adobe Flash. От Apple и Google също съобщават за множество проблеми и дупки в сигурността и предприеха различни ходове, с които се надяват да унищожат флаш завинаги.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт: Очаквайте сериозно забавяне на компютрите си