Mozilla спират Adobe Flash по подразбиране във Firefox

0
71
Mozilla спират Adobe Flash по подразбиране във Firefox

След като през 2017-а година от Adobe Flash Player до края на 2020-а, сега някои от браузърите започват да се съобразяват с този факт.

Един от тях е интернет браузърът Firefox на Mozilla, при който от екипа са решили да спрат поддръжката на Flash Player по подразбиране и това ще се случи от версия 69. Новината идва от изказване на старши инженера към Mozilla Security Jim Mathies в този бъг листинг.

Спирането на Flash Player е част от официалното разписание на Mozilla, според което те трябва да премахнат напълно NPAPI плъгина по подразбиране. За да помогнат на разработчиците, от фондацията специално публикуват и плъгин разписанието, в което се обяснява как те могат да оттеглят цялата си поддръжка от всички NPAPI плъгини.

С настъпването на модерните технологии HTML5, WebGL и WebAssembly Flash Player на Adobe става не само изключително остарял, но и опасен за потребителите. NPAPI плъгините работят на отговорността на потребителите и браузърите не отговарят за тяхната защита, защото е технически невъзможно. За съжаление големи сайтове като Facebook все още го използват, което пречи за напълното му премахване.

По-рано и други компании като Google и Майкрософт обявиха, че ще премахнат Adobe Flash Player от своите браузъри. Предстои да видим кога ще се случи това, но предполагаме, че няма да чакаме дълго.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Apple ще представят iPhone 8 този месец