Mozilla спират приставките в режим инкогнито при Firefox

0
38
Mozilla ще добави поддръжка за Windows Hello при Firefox 66

От Mozilla винаги са имали за цел да предлагат добра алтернатива на фронта на интернет браузърите с Firefox, а също така и да осигурят висока сигурност на своите потребители. Имайки предвид този факт е трудно да разберем как нещо толкова елементарно като спирането на приставките в режим инкогнито (Private Mode) все още не е осъществено, а при другите браузъри като Opera и Google Chrome функцията е отдавна налична.

Тази функция при другите браузъри спира всички приставки, ако потребителят използва режим инкогнито, за да попречи на някоя от тях да проследява историята му и сайтовете, които посещава. Функцията все още не е налична при Firefox и се счита за сериозен пропуск в сигурността, защото някоя от всичките приставки, инсталирани в браузъра, може да ви следи, независимо от факта, че използвате инкогнито режим.

Сега от този бъг доклад виждаме, че от Mozilla са отбелязали работата по тази функция като „решена“ и очевидно е въпрос на време да бъде имплементирана в браузъра с някой от бъдещите ъпдейти. Веднъж имплементирана новата функция ще спира автоматично всички приставки щом потребителят премине в режим инкогнито.

За потребителите ще бъде осигурена и гъвкавост и ще е налична опцията за пускане на приставките в режим инкогнито, ако те изрично искат това. Подобна възможност има своя смисъл, защото няма логика да се спират всички приставки поради причината, че не всички от тях имат достъп до историята ви.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook става враждебна среда за терористи
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments