Mozilla стартират Firefox Send – безплатна криптирана услуга за споделяне на файлове

0
12
Mozilla стартират Firefox Send - безплатна криптирана услуга за споделяне на файлове

От Mozilla фондацията обявиха официално новата безплатна услуга Firefox Send за споделяне на файлове, която използва криптиране от край до край (end-to-end encryption), което осигурява вашата сигурност и ви защитава от шпиониране.

Firefox Send беше проект който беше наличен в Test Pilot проекта от август 2017-а година, а оттогава разработчиците от Mozilla постоянно подобряваха тестовата услуга, за да могат да предоставят сега финалната ѝ версия във възможно най-завършен и безпроблемен вид.

Новата услуга за споделяне на файлове работи както всички подобни услуги, достъпна е през уеб браузър и е налична на send.firefox.com. Потребителите могат да качат файла на сървърите на Mozilla и могат да споделят линка към него с всеки. Големият плюс на Firefox Send е, че файловете биват криптирани като по този начин се осигурява най-високо ниво на сигурност.

Освен това на потребителите се дава възможност да настроят файловете да се самоунищожават. Налични са настройки, с които може да се зададе унищожаване на файла след определен период от време или дори веднага след първото изтегляне. Допълнително се предоставя и възможност за защитаване на файловете с парола.

Възможно е качване както само на един файл, така и на множество файлове наведнъж, а Firefox Send ще ги обедини в един голям общ .ZIP файл. Максималната големина на споделяните файлове е 1GB, но ако се впишете с вашия Firefox акунт лимитът скача до 2.5GB.

Към момента Firefox Send е наличен под формата на уеб портал, но от Mozilla обещават още тази седмица да се появи и приложение за Android.

Повече за новата услуга за сигурно споделяне на файлове Firefox Send можете да научите от официалния анонс.

Прочетете още:  iOS 11 носи FLAC поддръжка
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments