Mozilla тества нови функции при Firefox

0
23
Mozilla тества нови функции при Firefox


Екипът от разработчици в Test Pilot предлага нови експериментални функции за изпробване на потребителите на интернет браузъра с отворен код Mozilla Firefox.

Това лято е доста натоварено за екипа от разработчици на Firefox, които постоянно предлагат нови функции, а съвсем наскоро се разбра, че подобриха значително неговото представяне и бързодействие при версия 55.

Сега, в програмата Test Pilot, се предлагат нови интересни функции, които всеки потребител може да изпробва и да съобщи мнението си на разработчиците, а също така и да докладва за проблеми, ако се натъкне на такива.

Send е новата функция на Firefox, която прави изпращането на файлове между различните потребители много лесно.

Файлът се качва на сървър на Mozilla като по време на качването бива криптиран и дори и те не могат да видят съдържанието му, а най-хубавата част е, че той се саморазрушава веднъж щом бъде изтеглен.

Това означава, че файлът може да бъде видят само от човека, за когото е предназначен, без никаква опадност той да попадне при трети лица.

Voice Fill е друга нова функция, която потвърждава, че Mozilla е пионер в това да прави Интернет достъпен и отворен за всички.

Функцията Voice Fill добавя експериментална поддръжка за говор, който се конвертира в текст или Speech to Text (STT). Това дава възможност на потребителите да въвеждат текст със своя глас.

За тази функция от Mozilla се нуждаят от голяма помощ от страна на потребителите, за да може да бъде подобрено разпознаването на речта.

Notes е още една интересна функция, която представлява вградено в браузъра Firefox приложение за бележки и нотификации. В нашето забързано ежедневие много от нас разчитат именно на такива бележки и разработчиците са преценили, че подобна функция ще е полезна за много потребители.

Прочетете още:  Дори батериите в телефоните могат да бъдат използвани за подслушване

Notes би трябвало да се превърне в идеалното място за писане, съхраняване и проверяване на бележките, а разработчиците съобщават, че работят по поддръжката за Firefox Accounts, което означава, че ще можете да ги получите на всяко едно устройство чрез синхронизация.

Новите функции Send, Voice Fill и Notes за Firefox могат да бъдат активирани в страницата Test Pilot на Mozilla.

0/5 (0 Reviews)