MS Paint вече няма да е вграден в Windows

0
19
MS Paint вече няма да е вграден в Windows


MS Paint ще продължи да живее за радост на феновете си, но вече няма да е неизменна част от Windows.

И въпреки че няма вече да е вграден в Windows, вместо това той ще бъде предлаган като отделно приложение в магазина на Майкрософт.

„MS Paint не си отива. В допълнение на неговите 3D възможности, много от функциите му, които хората познават, като редактиране на снимки, създаване на 2D, са тук, в Paint 3D – новото приложение, което се предлага безплатно в Windows 10 Creators Update.

За в бъдеще ще преместим MS Paint в Windows Store, отново безплатно, и ще продължим да предоставяме актуализации и нови преживявания при Paint 3D, за да могат хората да имат възможно най-добрите инструменти на едно място,“ съобщават от Майкрософт.

Преместването на популярно приложение като MS Paint в Windows Store има своя логика и това е в тон с опитите на Майкрософт да представят своя магазин като универсалното място за всичко, от което потребителите имат нужда.

От излизането на Windows 10 магазинът бива рекламиран агресивно, както никога досега. В него се предлагат различни приложения, универсални приложения (UWP), GNU/Linux дистрибуции като openSUSE и Ubuntu, а съвсем скоро се очаква там да се появи и дистрибуцията Fedora.

Като още една причина за агресивна реклама на Windows Store може да се спомене и Windows 10 S. Това е версия на Windows, която поради съображения за сигурност е ограничена само до приложения от магазина на Майкрософт, въпреки че тази защита беше разбита още преди официалното му излизане.

Засега от Майкрософт не съобщават крайна дата за преместването на MS Paint в Windows Store, но се очаква това да се случи до излизането на Windows 10 Fall Creators Update.

Прочетете още:  Linux графичната среда Cinnamon 4.0 идва с множество подобрения
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments