Мултимедийният плейър VLC 4.0 идва с множество промени и функции за всички платформи

0
27
Мултимедийният плейър VLC 4.0 идва с множество промени и функции за всички платформи

Преди една година екипът от разработчици на известния мултимедиен плейър с отворен код VLCобявиха VLC 3.0 с кодово наименование „Vetinari“, а днес, година по-късно, спазвайки традицията на FOSDEM 2019 те обявиха и множеството промени и подобрения при новата версия VLC 4.0.

Екипът от разработчици, воден от Jean-Baptiste Kempf, са решили да изоставят стария дизайн, известен под кодовото наименование „Otto Chriek“ и са внесли значителни промени при потребителския интерфейс, които ще бъдат налични за потребителите на Linux при KDE Plasma 5, потребителите на Windows 10 и др. При Windows 10 например VLC 4.0 ще бъде с плоски бутони и икони.

Подобрен е вътрешният часовник на VLC, което според обясненията ще доведе до по-добра синхронизация между видео и аудио и ще допринесе за намаляването на фрейм дропинга. Добавена е поддръжка за VR (виртуална реалност) и 3D филми.

При VLC 4.0 е добавена нова опция gapless music, която позволява на меломаните да слушат музика без прекъсване. Направени са различни промени по интерфейса и по инпут мениджъра, а също така е налична нова функция structured media library за настолните машини. Тази функция е налична при VLC за Android и при версия 4.0 ще намери място и при РС.

Функцията представлява отделна медийна библиотека, която ще показва миниатюри (thumbnails) на медийните файлове, които се намират на вашия компютър. Този подход се различава с досега предлаганото отваряне на файлове чрез файловия мениджър на операционната ви система от меню File.

Излизането на VLC 4.0 ще отбележи и прекратяването на поддръжката за някои операционни системи. Поддръжката за Windows XP и Windows Vista спира, а минималната версия, която се изисква за macOS е 10.11. Версиите на Android от 2.2 до 4.1 също вече няма да са поддържани.

Прочетете още:  Нотификациите в Windows 10 вече обясняват, че Edge е по-сигурен от другите браузъри

Повече информация можете да получите тук.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments