Mycroft Mark 2 – запознайте се с дигиталния гласов Linux асистент с изкуствен интелект и отворен код

0
75

Mycroft AI представлява уникален проект с отворен код, който предоставя на потребителите дигитален асистент с изкуствен интелект. За да бъде използван той обаче са необходими компютърни умения, които са непосилни за средностатистическия потребител и това води до отлив на потребители и интерес към проекта като цяло.

Разработчиците работят усилено в тази насока, предоставйки поддръжка и за KDE Plasma, но използването на Mycroft все още е много трудно за потребителите.

Нещата в тази насока трябва да промени Mark II, като събирането на средствата започна вчера в KickStarter, а желаната сума от 50 000 долара вече е събрана.

Засега Mycroft работи само под Linux, но се работи и по неговата кросплатформеност. Най-добра поддръжка Mycroft получава за платформата Raspberry Pi, за която има предварително създаден имидж, но също така са налични и инструкции за компилиране при Arch Linux, Debian/Ubuntu и създаване на плазмоид за Plasma 5.

В момента, всеки един потребител със що-годе модерен компютър и добра интернет връзка, може да инсталира Mycroft, но ако нямате опит с команди в терминал и не сте запознати с Git, задачата може да се окаже трудна за вас.

Точно затова разработчиците откриват проекта Mark II, който трябва да предостави устройство с изкуствен интелект и да се превърне в съперник на Google Home и Amazon Echo, но с отворен код и много по-големи възможности.

Сега, повече от всякога Mycroft се нуждае от помощта на потребителите, които могат да помогнат със средства, с тестване на софтуера, с поддържане на обратна връзка с разработчиците, съобщаване на бъгове или разработване на нови умения.

Прочетете още:  В RADV Vulkan драйвъра е добавена поддръжка за Vega M
0/5 (0 Reviews)