MyLiFi: лампа, която предоставя бърз интернет (видео)

0
31

На CES 2018 днес беше показана обещаващата технология MyLiFi, която може би е бъдещето на интернет. MyLiFi просто излъчва интернет под формата на светлина в инфраред спектъра към крайни устройства, в които има включен специален донгъл.

Компанията Oledcomm представи LiFi лампа, която действа като алтернатива на конвенционалните Wi-Fi мрежи и може да представлява интерес за хората, които искат да изчистят ефира от радиовълни в своето местообитание.

Свързването става без каквито и да било кабели, просто устройството, било то лаптоп, телефон, таблет и пр., трябва да бъде в близост до LiFi лампата, а интернетът бива излъчван към устройството посредством инфраред излъчвател, който се намира в центъра на лапмата, а не от светлината на лампата, което позволява използването на интернет и при изгасена светлина.

Технологията LiFi е много обещаваща и на теория може да предостави скорости от 224 Gbps. Въпреки това, засега MyLiFi лампите предоставят скорост от 23 Mbps. Някои от функционалностите на LiFi могат да бъдат контролирани чрез специално приложение, което може да бъде свързано и с други MyLiFi устройства, които се намират в същото помещение.

Официално MyLiFi ще се появи на пазара през юли месец тази 2018-а година. Повече информация можете да намерите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Никой не бърза да изостави Windows 7