Над 250 игри за Android ви следят какво гледате по телевизията

0
47

Шокиращите новини идват от New York Times, които съобщават, че над 250 игри в магазина на Google имат възможността да използват микрофона си, за да ви следят какво гледате по телевизията и какви са вашите навици, свързани с тази медия.

Това са игри на Alphonso SoftTech, които събират информация относно гледаните телевизии и тази информация след това бива продавана на рекламни агенции. Събраните данни след това биват използвани за много по-ефективна таргетирана онлайн реклама.

Събирането на информацията става посредством микрофона на Android устройството и ако това не е достатъчно, технологията има възможност за съчетаване на аудио сигналите на телевизора с местата, които посещавате и филмите, които гледате.

От Alphonso SoftTech казват в своя защита, че всичко е описано в правилата за ползване и потребителите имат възможността да се откажат от тази „услуга“. Разбира се, в голямата си част потребителите просто се съгласямат с условията за ползване, без дори да са прочели и един ред от тях.

От компанията казват още, че технологията не записва човешка реч, а само сигналите, за да се разбере какво се излъчва по телевизията.

От изнесената от New York Times информация още става ясно, че мобилните игри, които следят потребителите си чрез телефона за Android са доста повече от тези при iOS, което може да се обясни с по-ниския пазарен дял на операционната система на Apple.

Потребителите трябва да обръщат повече внимание на правилата за използване на софтуерните продукти, които инсталират и да внимават какви права и достъп до устройствата им дават.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Cloud излиза на 2-ри май