Нахалният Windows 10 провали прогноза за времето (видео)

0
59
Нахалният Windows 10 провали прогноза за времето (видео)


Ето докъде води безогледната политика на Microsoft операционната им система да не се подчинява на потребителите си.

Всички знаем за политиката наложена в последно време от Microsoft и поради тази причина Windows 10 все по-често е оприличаван на nagware, а поведението на Microsoft като отявлен разпространител на spyware. С определението nagware се оприличава софтуер, който постоянно дразни потребителя с най-различни съобщения за ъпгрейди например.

Днес Windows 10 провали прогноза на времето по телевизията, карайки метеоролога Metinka Slater да инсталира поредните ъпдейти, като тя определено беше изненадана от конфузната ситуация.

Изведнъж операционната система решава, че трябва да бъде ъпгрейдната, което не може да бъде предотвратено, защото от Microsoft забраняват ъпдейтите да бъдат спирани, в момент, когато Metinka Slater обяснява за гръмотевичните бури над Айова в САЩ.

Попъпът за ъпгрейд изскача върху метеорологичната картина, без да го интересува каквото и да било, проваляйки по този начин предаването.

„От Microsoft препоръчват да ъпгрейдна, какво да се прави“, саркастично отбелязва Slater.

Остава само да се чудим защо уважаваща медия би използвала nagware и spyware за операционна система, в частност Windows, при наличието на далеч по-добри алтернативи.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Microsoft пусна нов кумулативен ъпдейт