Налични за сваляне са ISO файловете за Windows 10 Build 14295

0
18
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Най-накрая от Microsoft пуснаха за сваляне ISO файловете на Windows 10 preview.

Както вече съобщихме от Microsoft издадоха Windows 10 Redstone билд 14295 за потребителите от Insider програмата в бавния кръг преди седмица. Сега вече се предлага и за потребители, които искат да направят чиста преинсталация на Windows.

Обикновено от софтуерния гигант спускат нови ISO файлове къв Insider потребителите, всеки път когато се появи нов билд в бавния кръг, което говори достатъчно ясно, че билд 14295 явно е достатъчно шлифован, за да може да бъде спуснат за повече потребители.

ISO файловете са налични за сваляне от официалната страница на Microsoft, но трябва да се има предвид, че ако се планира чиста инсталация, копието няма да може да бъде активирано, освен ако нямате предварително закупен ключ за тази операционна система или пък ако сте активирали Windows 10 в миналото на тази машина.

Има и още една подробност – ако ще ъпгрейдвате от Windows 7 или Windows 8.1 към билд 14295, връщането към старата ви операционна система няма да бъде възможно, противно на това, което може би сте очаквали. Затова е важно да направите бекъп с някоя от подходящите програми за тази цел като например Acronis Backup for PC или EaseUS Todo Backup.

Ако в един момент повече не искате да използвате новия Windows 10 Insider Preview, то ще трябва или да върнете от направен преди това бекъп, или ще трябва да инсталирате старата си операционна система начисто, а е възможно да имате и recovery партишън, от който също да можете да върнете със софтуера, който е предвидил производителят на вашия компютър.

Прочетете още:  Мониторът Samsung CH711 се цели в игровата ниша

В билд 14295 е наблегнато само на различни поправки на бъгове, така че няма да видите в него нови възможности и функции. Той е част от Redstone ъпдейта, който официално е кръстен Anniversary Update и ще дойде през лятото. Ако искате да видите докъде са стигнали нещата с развитието на Windows 10, можете да свалите и да пробватеновия билд. Вариант е също така да го инсталирате на виртуална машина, като по този начин запазите операционната си система. Подходящ софтуер за създаване на виртуална машина са Virtual box и VMWare.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments