Наложиха глоба на Adobe от 1 милион долара

0
24
Наложиха глоба на Adobe от 1 милион долара


Компанията също така ще трябва да имплементира нови мерки за сигурност, за да предотврати бъдещи пробиви.

Adobe получиха глоба от 1 милион долара за пробив, който беше осъществен от хакер през 2013-та година и изложи на опасност милиони потребители.

Киберпрестъпникът е успял да пробие защитата и да достъпи сървър, където от Adobe са държали криптирана информация за номера на банкови карти, датите им на изтичане, адреси, имена, електронни пощи, пароли, потребителски имена и пр., на техни клиенти.

Тогава от Adobe пратиха уведомление до 3.1 милиона свои потребители, на които била открадната информация относно кредитните карти, а също така и към 33 милиона потребители, на които е била открадната паролата.

След внимателно разследване на случая властите на 15 щата решават, че от Adobe не са успели да защитят добре своите потребители и присъждат глоба на компанията от 1 милион долара, като освен това искат и допълнителни мерки срещу подобни случаи, за да не се случват в бъдеще.

Като утежняващо вината обстоятелство се посочва, че освен, че от Adobe не са успели да предпазят поверителната информация на потребителите си, те не са успели и да реагират в кратки срокове на атаката, за да намалят щетите.

Щатите Пенсилвания, Върмонт, Охайо, Орегон, Северна Каролина, Мериленд, Индиана, Кентъки, Минесота, Илинойс, Кънектикът и Арканзас са разследвали Adobe, защото общо 500 000 хиляди жители на тези щати са пострадали от пробива в системата на компанията.

Освен глобата и новите мерки, от Adobe ще трябва и два пъти годишно да преглежда вътрешната си политика за сигурност и да я подобрява, където е необходимо, за да е сигурно, че подобни инциденти няма да се случват и в бъдеще.

Прочетете още:  Бъг във Facebook пуска наново ваши стари снимки

Гореспоменатите щати също така изискват да бъдат предприети и допълнителни мерки, за да бъде предпазена важна потребителска информация като например данни по кредитни карти.

0/5 (0 Reviews)