Наследникът на iPhone Xr през 2019-а ще бъде последният смартфон с LCD дисплей

0
67
Наследникът на iPhone Xr през 2019-а ще бъде последният смартфон с LCD дисплей

Изглежда, че от Apple възнамеряват да изоставят LCD дисплеите изцяло и да използват само и единствено OLED в близко бъдеще. Наследникът на iPhone Xr, който ще излезе тази година ще е последният iPhone с LCD дисплей, а от 2020-а година компанията от Купертино възнамерява да използва само OLED дисплеи, съобщават от Wall Street Journal.

Преминаването към OLED дисплеи ще позволи смартфоните да са още по-тънки и освен това ще даде повече свобода при дизайна, който ще се промени коренно след 2020-а. При актуалния към момента iPhone Xr модел се използва LCD дисплей, което и обяснява по-големите безели спрямо другите два модела, които бяха пуснати тази година и използват OLED технология.

Според информацията можем да очакваме и промяна във форм фактора на телефоните, произведени от Apple. Още миналата година от Bloomberg съобщиха, че от Apple работят по жестове без докосване и че можем да очакваме от тях извит телефон, с формата на банан, като всичко това ще стане възможно с преминаването изцяло към OLED дисплеи.

Използването на OLED технологията не е нещо ново и множество производители на смартфони вече се възползват от нея. LCD технологията вече се счита за остаряла, изисква допълнителна подсветка, което е в минус при идръжливостта на батерията, а освен това и предизвиква умора на очите. Имайки предвид всички тези факти, през 2020-а година със сигурност можем да очакваме големи промени при дизайна на смартфоните, произведени от Apple и ще е интересно да видим какви ще са те.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Paint получава нови функции в Windows 10 (видео)