Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 за 2017

0
394
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 за 2017


От AV-TEST са провели специално изследване, за да установят коя е най-добрата антивирусна програма за Windows 10 през 2017-та година.

За да преценят кои антивирусни продукти са най-добри за операционната система Windows 10 от AV-TEST са провели изследване, което обхваща периода март-април, като са тествали най-популярните продукти.

В тестовете е включен и Windows Defender, който отбелязва леко подобрение, но отново е сред последните места, въпреки всички усилия на Майкрософт да убеди потребителите, че техният продукт е напълно достатъчен е че нямат нужда от допълнителен продукт от трети страни.

Интересното в новата класация, е че водещи продукти като Bitdefender, Symantec и Kaspersky обикновено заемаха челни позиции, но сега само две антивирусни решения успяват да съберат максималния брой точки и класацията се размества по неочакван начин.

Пълен брой 18 точки за използваемост, сигурност и представяне събират Kaspersky и Avirа.

След тях се нареждат Symantec, Bitdefender и Trend Micro, които събират по 17.5 точки. Трябва да се отбележи, че всички те имат по 6 точки за защита и представяне.

ESET отбелязват спад в представянето си като заемат позиция в средата на класацията. Те събират 5.5 точки за защита, 4 за представяне и 6 за използваемост. Това означава, че ESET не може да засече всички заплахи, като в същото време забавя работата на Windows 10.

От Avast се представят добре в защитата като там събират пълните 6 точки, 5.5 за използваемост, но само 4.5 за представяне.

Comodo събира общо 15 точки с резултат от 5.5 точки за защита, 4.5 за представяне и 5 за използваемост, което го нарежда сред слабите продукти в класацията.

Прочетете още:  Излезе Wine 5.4 с 34 поправки

Що се отнася специално до Windows Defender, той също е сред продуктите, които се представят най-зле, което едва ли учудва някого, защото това се е превърнало в нещо като традиция.

Продуктът на Майкрософт събира 15 точки, като за защита събира 4.5, за представяне също отбелязва 4.5 точки, което означава, че значително забавя Windows 10 и 6 точки за използваемост.

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 за 2017 3

0/5 (0 Reviews)