Най-добрата антивирусна програма за Windows 10

0
57
Най-добрата антивирусна програма за Windows 10


Microsoft постоянно прави промени, с които иска да се увери, че Windows 10 е по-сигурен срещу вируси и малуер, но много потребители използват антивирусни продукти от трети страни.

От AV-TEST са провели нови тестове, за да се разкрие коя е най-добрата антивирсна програма за Windows 10, за домашните и enterprise потребители.

При тези тестове се е оказало, че един единствен продукт събира максимума от точки и това е Bitdefender Internet Security 2016. Антивирусният пакет на Bitdefender събира максималните 6 точки във всичките проведени тестове за защита, използваемост и представяне, като успява да се представи по-добре от своите конкуренти от Norton и Kaspersky.

Техните резултати са доста близки, с почти перфектно представяне, но губят по половин точка в различни тестове. При представянето например от Kaspersky събират 5.5 точки от максималните 6.

Важно е и как се представят безплатните антивирусни продукти, защото повечето домашни потребители използват именно такива решения. Avast Free Antivirus събира максимален брой точки за защита, но при представянето резултатът е 4.5. AVG Internet Security, чиито енджин се използва и в безплатната версия на продукта, получава 5.5 точки за защита, 6 точки за използваемост и 5 точки при представянето.

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 7

Вграденото антивирусно решение на Microsoft Windows Defender, което винаги се използва за база при тестовете, получава три точки за сигурност, 5 точки за представяне и 5.5 за използваемост, което е общ резултат от 13.5 от максималните 18 точки. Windows Defender идва инсталиран с Windows и остава активен, докато не се инсталира друг антивирусен продукт. Тогава той автоматично се изключва.

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 8

Експертите от AV-TEST съобщават за резултатите от тестовете и при Windows 10 Enterprise. Там вграденото решение Windows Defender се представя малко по-добре, като събира 14 точки от общо 18. Той получава 3 точки за защита, 5 точки при представянето и 6 точки за изполваемост. Въпреки това този резултат е нисък в сравнение с резултатите постигнати от съперниците в теста. Само още един продукт получава 3 точки при сигурността и това е последният в класацията Seqrite.

Прочетете още:  Излезе Mesa 19.0 с множество вълнуващи функции

Тук също Bitdefender доминира в резултатите, както си личи и от резултатите поместени по-долу:

Най-добрата антивирусна програма за Windows 10 9

0/5 (0 Reviews)