Най-добрата антивирусна за Windows 10 2020

0
162
Най-добрата антивирусна за Windows 10 2020

Най-добрата антивирусна за Windows 10 2020 – класацията отново е направена от AV-TEST.

От немския институт за кибер сигурност AV-TEST публикуваха своите резултати за най-добра антивирусна за Windows 10 за февруари 2020-а година. Сега, когато почти целият свят работи от къщи и за съжаление използва Windows, антивирусното решение е особено важно, за да се осигури надеждна защита, доколкото това е възможно при Windows.

Както обикновено продуктите се тестват по три параметъра – защита срещу малуер, бързодействие и използваемост. Общият брой максимален брой точки за категория е 6, като общият максимален резултат, който може да отбележи конкретен продукт, е 18 точки, по 6 от всяка от трите категории.

Категорията защита срещу малуер се базира на на тестове за 400 „zero-day“ заплахи и проби от 20 000 малуера, които са открити през последните четири седмици преди теста за съответния период.

При втория компонент за представяне се разглеждат действия като посещаване на уеб страници, копиране на файлове, инсталиране и използване на софтуер и какво отражение дава антивирусното решение върху тези дейности.

При третия параметър за използваемост най-вече се дискутират фалшивите тревоги, при които скенерът на конкретно антивирусно решение дава фалшива аларма за намерен вирус при напълно чисти и безвредни файлове, което може да има неприятни последици особено що се отнася до важни лични файлове или системни файлове.

Най-добрата антивирусна за Windows 10 2020

От общо тестваните 20 продукта най-добре при тези критерии са се представили общо 5 продукта и това са F-Secure SAFE, Kaspersky Internet Security, VIPRE Security AdvancedSecurity, NortonLifeLock Norton 360 и Avira Antivirus Pro.

Прочетете още:  Майкрософт ще осигури Windows 7 поддръжка за някои потребители

Други пет продукта са почти близо до пълен резултат и отбелязват 17.5 точки. Това са BullGuard Internet Security, K7 Computing TotalSecurity, G DATA Internet Security, Microsoft Defender и Trend Micro Internet Security.

Тук прави впечатление постепенното подобряване на Windows Defender, който от постоянното си присъствие в дъното на независимите класиции, според AV-TEST вече предлага представяне, съпоставимо с най-добрите продукти на пазара.

В същото време най-зле представящият се продукт е PC Matic, който събира общо 12.5 точки, разделени на 3 точки за защита, 6 за представяне и 3.5 точки за използваемост.

Повече за най-добрата антивирусна за Windows 10 2020 можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments