Най-добрият антивирусен софтуер за Android 2018

0
45
Най-добрият антивирусен софтуер за Android 2018

С постоянното нарастване на заплахите, инсталацията на антивирусна програма и при Android е отдавна задължително. За тази цел. специалистите от немския институт проведоха нова серия от тестове, за да помогнат на потребителите да изберат антивирусна защита за своите Android устройства.

При използване на 2,766 проби в реално време, тестовете показват, че при девет от антивирусните решения има 100% рейтинг на засичане на вируси, малуер и зловредни файлове. Сред тях са Sophos, AVG, Symantec, Trend Micro, Tencent, Antiy, но интересното е, че антивирусни решения като Kaspersky и McAfee, които сме свикнали да виждаме на върха, тук не се представят на 100% добре и пропускат различни опасни файлове, макар и в малки граници.

McAfee Mobile Security например отбелязва резултат от 99.8%, а Kaspersky – 99.6%, което също не е никак лош резултат, близък до 100%, но все пак не е оптимален.

Най-добрият антивирусен софтуер за Android 2018 3

Интересен факт е, че защитата на Google – Google Play Protect, която идва с Android и чиято цел е да защитава потребителите от предварително инжектирани в програмите зловредни файлове, бележи много нисък резултат от 62.9%. Именно тези данни показват, че на потребителите е нужно добро антивирусно решение от трети страни.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Старите приставки за Firefox скоро ще спрат да работят