Най-добрите антивирусни решения за интернет защита при Windows 10

0
29

След като проведоха тестове за най-добър антивирусен продукт за 2018-а година към момента, специалистите от немския институт AV-TEST проведоха нова серия от тестове за най-добрите антивирусни пакети за интернет защита (Internet Security Suite) за Windows 10, като тестват тяхната използваемост, сигурност и въздействието върху машината. Тези решения трябва да защитят потребителя от снифинг, фишинг, от сваляне на зловредни файлове, спууфинг и пр.

За тестовете от AV-TEST казват, че са използвани малуер проби, които са стари и са добре познати през последните две седмици, но също така са използвани и проби, които са само на няколко часа. По този начин защитата на всяка една антивирусна програма се изпробва на най-екстремно ниво и показва реално тяхната надеждност.

Най-добрите антивирусни решения за интернет защита при Windows 10 4

При тестовете за фалшива тревога най-добре се представят Avira и Kaspersky с една фалшива тревога. На дъното на тази класация са PC Pitstop с 25 фалшиви тревоги и Windows Defender с цели 28.

В проведения общ тест антивирусните интернет решения на VIPRE AdvancedSecurity, McAfee Internet Security и Kaspersky Internet Security са се представили най-добре и събират максималния брой точки 18, разпределени по 6 за защита, 6 за използваемост и 6 за представяне.

Антивирусните решения на Trend Micro, AhnLab и Avira също се представят много добре, като те отбелязват много добрия резултат от 17.5 точки. На дъното на класацията е ESET Internet Security, която събира 15 точки и получава най-ниския си резултат от 4 точки за представяне, което означава, че оказва голямо влияние върху производителността на машината и я забавя значително. Windows Defender отново е в дъното, учудващо на последно място, с 15.5 точки, което също е доста лош резултат. Като най-тежки освен ESET Internet Security са отбелязани и K7 Computing, Comodo и Panda Security.

Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Skype Lite за телефони с Android 4.0.3

Повече детайли можете да получите в официалната страница на AV-TEST.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments