Най-добрите Linux игри за 2016 година

0
46
Разработчик от Valve пусна дебъгинг инструмент за AMD GPU (обновена)


Съвсем доскоро малко хора се надяваха, че ще видят добри нейтив игри за Linux, но след като Valve се намеси с тяхната SteamOS, нещата започнаха да се променят в положителна посока.

Тук ще ви представим игри, които имат официално издание за Linux и според критиците са се представили много добре и си струва да бъдат опитани.

Подобни игри в Steam, които са официално издадени и за Linux, вече са над 3000, така че съвсем скоро потребителите няма да могат да се оплачат от липса на игри. И за да не ви се налага да ровите сред всички тях, ще ви предоставим топ 10 на най-добрите и забавни игри за Linux според критиците и феновете.

Преди да започнем трябва да направим уточнението, че тук някои игри може да са излезли по-рано за други платформи, но ние говорим за тяхното издаване специално за Linux.

1. Life Is Strange.

Life Is Strange е разработена от [url=http://dont-nod.com/en/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Dontnod Entertainment[/url] и първоначално беше официално издадена през 2015-та година, като само за половин година бяха продадени нат 1 млн. копия.

Интересното при нея е, че развитието на играта зависи от играча, респективно от главния герой в играта, който има уникалната способност да променя времевото пространство, което води до различни сценарии.

Life Is Strange се състои от 5 зашеметяващи отделни епизода, като последният излезе през 2015-та октомври. За Linux играта официално излезе през юли 2016-та година, а добрите новини тук са, че първият епизод може да се играе напълно безплатно. Считаме, че си заслужава да се пробва!
Life Is Strange в Steam.

2. Superhot.

Superhot е чудесна игра, направена с Unity енджина, която започва с мистериозно усещане за настоящата реалност. Това, което прави тази игра уникална е фактът, че вие се движите, докато времето е спряло.

Играчът може да използва различни оръжия като пистолети и пушки, а също така и да хвърля различни предмети. Има множество нива, които стават все по-сложни с напредването в играта. Дори след като се минат всички нива, играчите могат да продължат да играят в различните предизвикателства, които се предлагат допълнително.

Superhot се появи на 7DFPS гейм събитието (7 Day First Person Shooter) и е създадена от група приятели през Август 2013-та година. Играта много бързо придоби голяма популярност, веднага след като нейният прототип се появи онлайн. Superhot получава високи оценки от сайтове като PCGamer, RPS, GiantBomb и други.

Благодарение на силната подкрепа на своите фенове, прототипът на Superhot успя да мине през [url=https://steamcommunity.com/greenlight/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Steam Greenlight[/url] и само за един уийкенд да се превърне в пълноценна видео игра.

Кампанията в [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Kickstarter[/url] беше стартирана на 14-ти май 2014-та година и събра необходимата сума само за 23 часа. Сумата от $250 000 беше събрана с подкрепата на 11 626 поддръжника и така стана достъпна за всички големи платформи, включително и за Linux.
Superhot в Steam.

3. [url=https://xcom.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]XCOM 2[/url]

Оригиналната версия на XCOM: Enemy Unknown излезе официално през 2012-та година, а следващата от поредицата XCOM 2 излезе тази година през януари за всички платформи, включително и за Linux. Силите на XCOM отново се изправят срещу извънземните.

XCOM 2 е разработена от [url=http://www.firaxis.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Firaxis Games[/url] и е публикувана от [url=http://2k.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]2K Games[/url]. Firaxis получиха приза „Разработчик на годината“ от Game Informer Magazine през 2012-та година, което гарантира и качеството на техните продукти.

XCOM 2 получи и одобрение от 10 от 10 при Game Central, което е невероятен резултат. [url=http://metacritic.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Metacritic[/url] също дават висок резултат от 88%, а [url=http://gamespot.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Gamespot[/url] дава резултат 9/10 за играта. [url=http://pcgamer.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]PC Gamer[/url] дават почти перфектния резултат от 93%, както и [url=http://ign.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]IGN[/url] с 9.3 от 10.
XCOM 2 в Steam.

4. Near Death

Near Death е игра, в която играчът трябва да се бие, за да оцелее. Събитията се развиват на изоставена антарктическа изследователска станция, без никаква надежда за спасение, като целта е да се приберете вкъщи.

Near Death е втората игра на [url=http://orthogonalgames.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Orthogonal Games[/url], като първото им заглавие беше [url=http://www.thenovelistgame.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]The Novelist[/url]. Момчетата от Orthogonal Games имат навика да доставят оригинални и експериментални концепции за независимите разработчици. В The Novelist се използваше специален енджин за речта, който позволява създаването на динамични истории, според изборите, които е направил играчът.

Near Death продължава тази традиция с помощта на уникални инструменти, които са създадени за борба с неблагоприятната околна среда, времето и температурите на Антарктика.

Near Death получава висока оценка от [url=http://www.opnoobs.com/reviews/indie/ad … near-death“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]OpNoobs[/url] 9/10, а Kotaku са впечатлени от играта, която излезе официално на 2-, август за всички големи платформи за PC, включително и за Linux.
Near Death в Steam.

Прочетете още:  Facebook пускат 3D снимки в News Feed

5. Police Infinity

Police Infinity е в стадий на ранен достъп FPS и също е налична за игра при Linux. Въпреки че е все още в алфа стадий, оценките за играта в Steam са повече от положителни.

Разработчик на Police Infinity е студиото [url=http://www.policeinfinity.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]314 Arts[/url], което са базирано в Германия. Момчетата от Германия сами са си издатели и не използват услугите на друга компания. Тази игра също е минала през Steam Greenlight, подобно на Superhot.

Само три дни след ранния достъп на играта, от Boiling Steam споделиха своите впечатления, а над 80% от потребителите в Steam се изказват позитивно за нея.
Police Infinity в Steam.

6. ARK: Survival Evolved: Survival of the Fittest

Ранният достъп до ARK: Survival Evolved: Survival of the Fittest, която представлява MMORPG от арена тип, е достъпен през март месец в Steam и за Linux, заедно с всички други. Играчът трябва да се бие, за да оцелее в един свят пълен с динозаври и дракони.

Първоначално играта беше с безплатен достъп и беше самостоятелна. След това обаче тя беше обединена с основното заглавие ARK: Survival Evolved, която също е в етап на ранен достъп от миналата година.

Въпреки че феновете не бяха особено доволни от този ход, някои специалисти като [url=http://gamerant.com/ark-pc-free-remove/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Game Rant[/url] считат, че това ще е от полза за успешния официален старт на играта в края на тази година.

В Steam има интересна дискусия, където един от участниците дава информация, че Studio Wildcard не са съществували преди играта и дава някои интересни данни за тях. В същото време от студиото търсят талантливи служители, които да работят от различни точки на Земята.

ARK получи наградата Best In Show на PAX Prime 2015 “Best Early Access Game” на GameStars 2015.
ARK: Survival Evolved: Survival of the Fittest в Steam.

7. Iron Snout

Това е безплатна и весела игра, която трябва да се пробва от всеки геймър. най-общо казано представлява бой на прасе срещу вълци, като прасето, разбира се, сте вие. Заглавието може да се играе на много платформи, включително и на Linux.

Студиото и издателството, което разработва и разпространява играта е [url=http://snoutup.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]SnoutUp[/url]. Основател на компанията е Aurimas, който е сам човек от Латвия, чието хоби е да прави малки игри, които са мобилно ориентирани. Той също така се занимава и с много Android, iOS и уеб проекти. Освен Iron Stout, негови игри също така са Bunny Goes Boom, Cave Blast и Ninja Shurican.

Изглежда, че прасетата много му харесват, защото ги използва в повечето си игри.

В момента Iron Stout има зашеметяващия позитивен рейтинг от 98% в Steam от 7 344 ревюта. Ето и едно ревю от [url=http://www.gamezebo.com/2015/01/27/iron … p-playing/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Game Zebo[/url], където авторът признава, че е супер зарибен по тази забавна игра.
Iron Stout в Steam.

8. Tadpole Treble

Tadpole Treble е разработена от [url=http://bitfinitygames.com/“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]BitFinity Games[/url] и представлява музикално приключение. Играта е още един проект, който тръгва от Kickstarter.

В тази игра играчът е попова лъжичка, която логично няма крака, но за сметка на това има огромна решителност.

Поповата лъжичка се казва Baton и всичко започва оттам, когато той се оказва далеч от дома, след като един пеликан го преследва като плячка. Единственото желание на Baton е да се върне при своята майка.

Играта получава 9/10 от Dark Zero.
Tadpole Treble в Steam.

9. Detective Hank and the Golden Sneeze

Разкрийте вашия вътрешен детектив като се превъплътите в детектив Ханк, който има мистериозен случай, в който трябва да открие кой е откраднал Golden Sneeze от музея на античната история.

Разработчикът от [url=http://www.obsessivesciencegames.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Obsessive Science Games[/url] е независима компания, базирана в Холандия. Целта на компанията е да предостави иновативни форми на игра, които не са предлагани преди.

От [url=http://orangebison.com“ target=“_blank“ rel=“nofollow“ class=“external external_icon]Orange Bison[/url] казват, че играта е много забавна на моменти.
Detective Hank and the Golden Sneeze в Steam.

10. The Tribe

The Tribe е доста трудна игра, която развива когнитивното мислене на играча чрез нуждата от бързи решения, докато се движи без възможност да спре.

В момента The Tribe има доста положителен рейтинг в Steam, базиран на 83 ревюта, а през 2015-та година печели първо място на North Games Jam. Едно бързо ревю от Linux Game Consortium можете да видите тук.
The Tribe в Steam.

Вместо заключение:

Чудесно е, че виждаме все повече и повече игри за Linux и мечтата на общността се сбъдва малко по малко. Все повече AAA заглавия излизат на пазара, като някои от тях са Bioshock Infinite, Middle Earth Shadows of Mordor, Borderlands 2, Civilization 5, Witcher 2, Metro 2033 Redux, Metro: Last Light Redux, XCOM Empire: Total Warр Serious Sam 3, Half-Life и други.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments