Най-големият SSD в света е с 60TB капацитет

0
34
Най-големият SSD в света е с 60TB капацитет


Тази седмица Seagate показа своя нов звяр – 60 терабайтов SSD диск, който е много по-голям от 15-терабайтовия модел на Samsung, който беше представен през март тази година.

Новият 60-терабайтов SSD диск на Seagate e не е предвиден за потребители, а за представяне от най-високо ниво в дейта центровете. При това положение 15-терабайтовия модел на Samsung PM1633a все пак остава най-големият SSD диск за комерсиални цели и потребители.

От Seagate съобщават, че новият 60-терабайтов SSD диск има двойно по-голяма наситеност и четворно увеличен капацитет спрямо Samsung PM1633a, като форм факторът му е 3.5″. Производителят съобщава, че на новия диск могат да се съхраняват около 12 000 филма или 400 млн. снимки.

От Seagate считат, че размерът от 3.5 инча е удобен за дейта центровете, защото няма да има нужда от реформи и да се мисли за поддръжка и на други стандарти, плюс това с този размер за в близко бъдеще може да се постигне капацитет от дори 100TB.

Seagate обясняват, че новият 60-терабайтов SSD диск е само демонстрация на технологията, но засега цени не се съобщават. Те обещават, че ще предложат най-ниската цена за гигабайт при SSD дисковете. Твърдотелният диск все още не е пуснат в производство, но намеренията са той да бъде пуснат в продажба в началото на следващата година.

Изглежда, че дори още преди да е пуснат в производство, твърдотелният диск с чудовищен размер е намерил първия си партньор в лицето на Hewlett Packard Enterprise.

„Новият 60-терабайтов SSD на Seagate предлага вълнуваща възможност за клиентите, които искат да постигнат възможно най-високо бързодействие при сървърите, при капацитет, който не е виждан никога досега“, казва вицепрезидентът на Hewlett Packard Enterprise, Mike Vildibill.

Прочетете още:  Използването на Linux във виртуална машина става още по-лесно
0/5 (0 Reviews)