Нечувано: AMD и Intel започват да работят заедно по нов чип

0
77

Малко след новините за голямата сделка за $130 млрд. между Broadcom и Qualcomm, идва още една голяма новина от света на микропроцесорите.

В анонс от Intel съобщават, че ще работят заедно с AMD, за да създадат нова серия от процесори.

Според гиганта обединението ще допринесе за създаването на по-мощен, тънък и лек продукт и може да е част от линията процесори от осмо поколение на компанията.

Чипът ще представлява комбинация от високопроизводителния Core H на Intel и специално създаден графичен процесор (GPU) на AMD.

Нечувано: AMD и Intel започват да работят заедно по нов чип 3

Това ще бъде постигнато с използването на технологията на Intel EMIB (Embedded Multi-Die Interconnect Bridge), която позволява обработката на информация по много бърз начин. Чипът ще има и високоскоростната памет HBM2.

Целта на обединението е противопоставянето на все повече нарастващото влияние на Nvidia, които със своите решения за изкуствен интелект и машинно обучение се превръщат не просто в производител на графични чипове.

С новия чип OEM производителите ще могат да изоставят външните графични карти и да спестят повече място, което е от съществена важност при лаптопите, таблетите и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 скоро може да следи потребителите във всяка една тяхна стъпка