Need For Speed се завръща към корените си

0
147
Need For Speed се завръща към корените си

От Electronic Arts обявиха завръщането на Need For Speed франчайза към неговите корени. Поредицата се връща при Criterion Games.

Need For Speed е игрово заглавие, което всеки един уважаващ себе си геймър е чувал и почти със сигурност играл. За съжаление на много от феновете на поредицата обаче, през последните няколко години играта трудно задържа интереса на потребителите и целият хайп около франчайза забележително спада.

Това обаче може да се промени, защото изглежда от EA също са забелязали негативната посока, в която се движи Need For Speed и са решили да изненадат приятно феновете. Пред GamesIndustry.biz говорител на компанията е съобщил, че франчайзът се взема от ръцете на Ghost Cames и се връща обратно при Criterion Games.

През годините игровото студио Ghost Cames направиха всичко възможно, за да създадат възможно най-добри продължения на Need For Speed, в опит да задържат интереса на геймърите, но за жалост не успяха в това начинание и се провалиха с гръм и трясък.

Картината не се промени дори и с дългоочакваното последно заглавие Need For Speed: Heat, което може би беше обречено още преди излизането си, защото феновете вече бяха разочаровани от рестарта на играта, наречен просто Need For Speed и излязлата след нея Need For Speed: Payback.

Сега надеждите отново се възлагат на игровото студио Criterion Games, които са създателите на култовите заглавия Need For Speed: Hot Pursuit и Need For Speed: Most Wanted, а също така и на радващата се на голямо одобрение поредица от игри Burnout.

С дълга история и страст към състезателните игри, и с визия какво можем да създадем, екипът на Criterion възнамерява да отнесе Need For Speed в ново поколение“, казват от EA в изявлението си.

Прочетете още:  Майкрософт обяви намаления за Windows 10 Signature Edition компютри

Очевидно от EA възлагат големи надежни на Criterion Games и се надяват те да успеят да завърнат Need For Speed към неговите корени. От компанията също така потвърдиха, че ще преименуват Ghost Games на EA Gothenburg. По този начин се отварят 30 нови работни места, които ще бъдат заети от Criterion Games.

5/5 (1 Review)