Нескопосан ъпдейт за Windows 10 оставя потребителите без интернет

0
26
Windows 10


Пач за Windows 8 и 10 оставя потребителите офлайн при различни интернет доставчици в Обединеното Кралство, Европа и на други места.

Virgin Media в Blighty е един от последните интернет доставчици, които потвърждават, че нескопосан ъпдейт за Windows оставя техните потребители без интернет. Proximus от Белгия също съобщават за ъпдейт за Windows 10, който разваля достъпа до Мрежата.

Проблемът се е появил миналата седмица, когато BT и Plusnet във Великобритания са установили, че компютри, които са инсталирали последните пачове на Майкрософт, губят връзка с интернет, поради проблем в Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) клиентите им.

След инсталирането на ъпдейтите компютърът не може да вземе своите IP адреси, адреса на рутера и настройките на DNS от broadband рутери. Това ги прави невидими за другите устройства в мрежата, а също така тези машини остават и без интернет.

Вече е установено, че този проблем се проявява независимо от интернет доставчика и от устройствата, които се ползват за свързване, като се е разбрало, че проблемът идва след инсталиране на последните ъпдейти от Майкрософт.

Ако вашата машина не използва DHCP и зададете статични мрежови настройки, тогава няма да имате проблеми. Също така можете да изпълните и тези две команди, за да рестартирате мрежовите компоненти на операционната система:

netsh winsock reset catalog
netsh int ipv4 reset reset.log

В съобщение към своите потребители от Virgin Media ги предупреждават, че е вероятно да имат проблеми от мрежово естество, ако са с Windows 10 и са инсталирали последните ъпдейти, като също така съобщават, че от Майкрософт знаят за проблема и работят по неговото отстраняване.

Прочетете още:  Dynamic Local Mode на AMD води до 47% повишаване в представянето

Точната причина за проблема е все още неясна, но вече се знае, че е предизвикан от повредена кръпка или ъпдейт за Windows 10. Трудно е обаче да се каже точно къде е проблемът, защото въпреки обещанията си да дават повече информация за ъпдейтите, от Майкрософт продължават да са все така потайни, вместо да предоставят подробен списък с това, което предлагат на потребителите.

Засега все още няма коментар от тяхна страна.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments